Google+ Followers

söndag 1 december 2013

Innan Ni tänder första adventsljuset!

Ta en snabb tillbakablick över veckan som har gått, och fäll gärna en tår över vårt fina Sverige! Fäll gärna en tår över drömmen om demokratin som har gått i kras och om en ett tolerant samhälle där alla får plats!

Nåja, i resten av världen sker paradigmskiften sedan decennier, men här i Sverige sker det oftare, tätare och på ett alarmerande sätt! Vi går mot en allt snabbare sluttande utveckling där hat och förakt legitimeras, försvaras och tolereras! Detta gör mig mörkrädd! Ni känner väl Aftonbladets FD vänsterextrema skribent, Petter Larsson, som var farligt nära främlingsfientlighet när han angrep mig i sin tidning, alltså gav sig på en invandrarkvinna med muslimsk bakgrund. Nu uppmanar han till våld och försvarar AFA, inte konstigt att han känner samhörighet med sina gamla kamrater!

http://t.co/XDuE23kH1H. http://www.aftonbladet.se/kultur/article17930306.ab.

Nu har vi även rapparna, som använder sig av subkultur som vapen för att bekämpa SD, men hur då? Ja, genom att uppmana till ett ”blått och gult” våld förstås! http://gaffa.se/nyhet/78651. Läs även http://btledarblogg.wordpress.com/2013/11/29/stakset-och-timbuktu-las-machiavelli/

Megafongrabbar gör också skillnad i vårt fina Sverige http://t.co/Jk88YqtcYu!

Det förvånar mig verkligen att ”EN DEL AV VÄNSTERN ” tydligen har väldigt svårt att förstå att vänsterextrema är lika EXTREMA som högerextrema? Skillnaden är dock att de första gömmer sig bakom den "goda självbilden" och ett ofta outtalad ändamål, naiv syn på rasism. Underligt är det att just självutnämnda antirasister och extremvänstern som brinner för att bekämpa rasism och ondskan försvarar å andra sidan våld och jihadism. Deras motto är: - ” Kampen är målet. Kriget ger näring”. Inte desto mindre blir jag mörkrädd när ungdomar imiterar tårttanten genom att tårta henne.

http://nyadagbladet.se/inrikes/ungdomsorganisation-tartade-tartkvinnan/

Vad ska vi säga till våra barn, elever, ungdomar när de läser Aftonbladet, när de lyssnar på tv och när de söker låtar på You tube och finner våldsamma låtar? Vilket pedagogiskt svar ska vi hitta på för att våra ungdomar, Sveriges framtida generation, inte ska ta sådana vänsterextrema skribenter och sådana hatiska rappare som förebild? Jag blir rädd och min oro över våra barn och ungdomar ger mig en klump i magen. Undrar någon över varför några ungdomar bränner bilar? Eller ansluter sig till jihadism? De är ju en konsekvens av vad som händer ute i samhället!

Rasism och mänskohat har blivit Sveriges nya diskurs, och de som har myntat detta hyllas! Manshatande feminister, som å ena sidan talar om jämställdhet och å andra sidan visar sitt hat gentemot pojkar och män, vad kan detta vara om inte könsdiskriminering? Och hör och häpna, de angriper GAPF, en organisation som jobbar dag och natt för att bekämpa hedersvåldet där även unga pojkar kan drabbas!

http://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2013/11/29/stod-till-pojkar-och-man-ar-oacceptabelt/ Men det visade sig att de har angett faktafel, läs GAPF:s pressmeddelande

https://www.facebook.com/notes/gl%C3%B6m-aldrig-pela-och-fadime-riksf%C3%B6rening/riksorganisationen-gapf-pressmeddelande-ungdomsstyrelsen/634832636555712

Nåväl, jag avslutar med det bästa jag har läst denna vecka av Marcus Birro; -
”Dimman ligger tät över slagfältet. Många beskjuts för vad andra gjort. Kom upp ur skyttegravarna. Sträck ut en hand. Bjud in till samtal och möten. Vi står här och väntar på er. Vi har stått här rätt länge nu. Välkomna upp och in. De svåra frågorna kräver nya förhållningssätt. Tillsammans kan vi göra den världen till en bättre plats för oss själva och våra barn”.
http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/manga-feminister-siktar-pa-fel-saker/

Tänd ett ljus men låt det aldrig brinna ner! Sträck ut en hand och bjud in till samtal istället för hat och förakt, finns det något hopp där ute?...

10 kommentarer:

 1. Vackra ord från en vacker själ. Vi måste välja respektens väg, och kärlekens. Men mot dumhet kämpa själva gudarna förgäves. Jag är dessvärre pessimist, men väljer förstås självklart att följa dig på vägen!

  Ulf C

  SvaraRadera
 2. Respektens väg är den rätta vägen mot det toleranta samhället som jag drömmar om! Ett samhälle som präglas av öppenhet, samhörighet, gemenskap och förståelse för den andra! Vi måste komma bort från det kollektiva tänkande och se individen där den är, hur den är!

  SvaraRadera
 3. Gå med i kd eller sd. Det börjar bli löjligt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det löjligt att somliga kategoriserar människor efter deras tyckande och försöker kväva oliktänkande med rasistiskt stämpel? Ska vi sluta kritisera ansvarslösa medborgare, rappare som uppmanar till våld, Aftonbladetskribenter som berömmer AFA aktivister bara för att SD eller KD inte får medhåll? Vilket statiskt samhälle vill ni leva i egentligen? Ett sådant samhälle har jag vuxit upp och känt sin bittra smak. Ett sådant samhälle håller ni på att omvandla vårt fina Sverige till! Skäms och ta ansvar!

   Radera
  2. Afa står nog som räddare av flera liv. Jag vet inte om du kommer ihåg nittiotalet när rasisterna och högerns våld stoppades på gatorna av Afa.

   Jag tycker du själv använder många fina ord men de saknar substans eftersom du sällan omsätter de i åsikter. Förklara noggrannare vad birro skrev bra. På vilket sätt har hans åsikter bra inverkan på att bryta upp genusnormer, öka kvinnors lön. Få män sluta misshandla sina respektive. Osv osv

   Radera
 4. Intressant blogginlägg, Hanna. I adventstider. Fridens tid, där du passar på att ha en krigande ton. Du talar om manshatande feminister. Jag vet inte vilka du menar. Mest är jag bekymrad över att du som kallar dig feminist hyllar en antifeminist som Birro.

  Du skriver om att sträcka ut en hand, bjuda in till samtal. Borde du då inte föregå med det exemplet själv? Du tenderar att enbart samtala med dem som samtycker med dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sträcker en hand, bjuder in till ett samtal och tar mer än gärna konstruktiv kritik, dock med ömsesidigt respekt som förutsättning! Svårt nog att kunna samtala med folk som arrangerar hatkampanjer eller hjälper sina mobbarvänner för att befästa en påhittad bild av mig! Ännu svårare blir det att samtala med de som väljer själva vilka titlar som DE tror skulle passar mig, min egen identitet och min självbild är min egen, ingen har rätt till att diagnoserna mig eller mina åsikter! jag ser mig som feminist och det har jag alltid varit, men detta gör inte mig till manshatare, jag ser maktutövningen i faktorer som ibland inte har något med kön att göra, ja, intersektionella sådana! Citaten som jag valde ut var klok, tycker du inte det? Vi kanske måste sträcka ut en hand mot varandra? Vi kanske då hittar på en hel del gemensamma egenskaper som förenar oss, underlättar vår kamp, vem vet?

   Radera
  2. Kan du ge exempel på manshatande feminister?

   Jag skulle vilja att du som feminist ser relationen mellan rasism och antifeminist. Du som är fenomenal på att skriva artiklar, jag tycker du ska skriva en artikel om Sverigedemokraterna och deras kvinnosyn. Det är något som jag faktiskt saknar bland dina artiklar. Det vore också ett utmärkt tillfälle att ta avstånd från Sverigedemokraterna eftersom jag förstått att du vill ta tydligt avstånd från dem.

   Det skulle vara ett sätt att sträcka ut en hand för dig, men samtidigt sätta upp en hand som ett stopptecken mot SD och att kopplas till dem.

   Ta fram din smarta Hannafeminism nu!

   Radera
 5. Berätta lite mer om din muslimska bakgrund. Vad innebar islam för dig. Var du aktiv utövare. Har du varit i Mecka? Vad gjorde att din tro blev en bakgrund. Är nyfiken på hur du såg på din tro

  SvaraRadera
 6. Bloggen Jämställdhetsfeministern är en satirblogg.

  SvaraRadera